
Süper Ligde kendi sahasında Trabzonspora 2-1 mağlup olan Beşiktaşta, kötü performansın yanı sıra disiplin sorunu da dikkat çekiyor.
Yıldız transferleriyle sezona büyük beklentilerle giren, ancak sezon ilerledikçe istediği sonuçlara ulaşamayan siyah-beyazlı takım, bunun yanında oyuncularının kritik anlarda gördüğü kırmızı kartlarla büyük sıkıntı yaşadı.
Beşiktaş, kırmızı kartlarla eksik kaldığı 8 resmi maçta 6 yenilgi alırken, sadece 1 kez kazanabildi. Siyah-beyazlı ekip, eksik kaldığı 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı.
-LİGDE 15 PUAN GİTTİ-
Beşiktaş, kırmızı kart konusunda en büyük sıkıntıyı Süper Lig maçlarında yaşadı.
Ligde 6 kez rakibi karşısında 10 kişi kalan Kara Kartallar, bu şekilde 15 puan yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, 89. dakikada Necipin cezasını Ziraat Türkiye Kupasında çekerek ligde Trabzonspor karşısında forma giymek için bilerek gördüğü kırmızı kartta Medical Park Antalyasporu 2-0 yendi.
-AVRUPADA DA HIRÇINDI-
Siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Liginde de hırçın görüntü sergiledi.
Avrupada başarılı görüntü çizen Beşiktaş, bu kulvarda iki kez eksik mücadele etmek zorunda kaldı. Grup maçlarında deplasmanda Porto ile 1-1 berabere kaldığı maçta İbrahim Toramanın kırmızı kart görmesiyle eksik kalan Beşiktaş, 2. turda da Dinamo Kiev ile kendi sahasında oynadığı ve 4-1 yitirdiği maçta ise Quaresmayı bu şekilde kaybetti.
-KRİTİK ANLARDA DRAMATİK KARTLAR-
Kırmızı kartlarla başı çok ağrıyan Beşiktaş, dramatik anlar yaşadı.
Ligin 16. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda oynanan maçta daha ilk yarıda 38. dakikada Gutinin hakeme itirazdan dolayı kırmızı kart görmesiyle eksik kalan Beşiktaş, ikinci yarıda yediği gollerle karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Siyah-beyazlı ekip, en kritik anları ise güçlü rakipleri Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçlarda yaşadı.
22. haftada Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş, iyi oynadığı ve 2-1 önde olduğu sırada Ferrarinin, Luganoya yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmesiyle çöktü. Güçlü rakibi karşısında 10 kişi kalan siyah-beyazlı ekip, peş peşe kalesinde gördüğü gollerle mücadeleden 4-2 yenik ayrıldı.
Beşiktaş, son olarak 24. haftada Trabzonspor ile kendi sahasında oynadığı maçta aynı görüntüyü yaşadı. Rakibini Fiyapı İnönü Stadında konuk eden ve 1 kişi fazla oynamanın avantajını da yakalayan siyah-beyazlı takım, 69. dakikada bu sefer Sivoku kaybetti ve 88. dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.
-TECRÜBELİ OYUNCULAR YAKTI-