02-30  -  İşte bebek bekleyen kadının çantası   02-30  -  Puantiye desen ile nostaljik şıklık   02-30  -  Kadın cinayeti 7 yılda yüzde 1400 arttı   02-30  -  Kendi botoksunuzu kendiniz yapın / GALERİ   02-30  -  Dünya kadınları İzmirde buluşacak   02-30  -  Bilim adamları çayın hem beyne faydalı olduğunu hem de vücudu dinlendirdiğini ortaya çıkardı   02-30  -  Kolestrol hakkında tüm merak edilenler!   02-30  -  Dila Tezemir, rekor kıran klibiyle ilgili konuştu, yaşadıklarını anlattı!   02-30  -  Eski Sağlık Bakanı MHPli Osman Durmuş domuz gribi aşılarının sağlık açısından zararlarını raporlarla ortaya koydu   02-30  -  Çağımızın önemli sağlık problemlerinden olan Obezite, yetişkin bireyleri olduğu kadar, yetişme çağındaki çocukları da tehdit ediyor   02-30  -  BDPli Kışanak, PKKnın eylemsizliği bitiren kararıyla ilgili Erdoğanı suçladı!   02-30  -  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, parti olarak başörtülü milletvekili adayı gösterilmesi konusunda bazı kaygıları, endişeleri olduğunu söyledi   02-30  -  Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Londrada bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğluna twitter üzerinden bir mesaj gönderdi   02-30  -  Sağlığındayken Erbakanı yerden yere vuran çevreler şimdi neden ona övgü diziyorlar?   02-30  -  Necmettin Erbakan son görev için Fatih Camiine gelen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün korumasını ikaz etti...   02-30  -  Amerikalı ünlü oyuncu Russell, hayata veda etti.   02-30  -  Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyinin araştırması, kadınların evlilikleri konusunda erkeklerden daha çabuk kaygılanmaya başladığını ortaya koydu   02-30  -  Ekranların başarılı ve tescilli iki güzeli Serenay Sarıkaya ve Selen Soyder, Tolgahan Sayışman için karşı karşıya geldiler   02-30  -  Erkekler Kavak Yelleri dizisinden şikayetçi   02-30  -  Dün bütün gün Twitterda geyik malzemesiydi. 15 yıl önceki beyaz çoraplı acemi Ahmet Hakana bir bakın...      
 
     
 
 

KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, terör örgütü PKKyı sözünü esirgemeden eleştirdi... - GÜNCEL - SesliEkip.Com, Seslichat , Seslisohbet , Sesli chat , Sesli sohbet , Kamerali chat , Kamerali sohbet , Goruntulu chat , Goruntulu Sohbet, Sesli , Sesli Sohbet Siteleri, canli sohbet, haber, muzik, video
 
KADEP GENEL BAŞKANI ŞERAFETTİN ELÇİ, TERÖR ÖRGÜTÜ PKKYI SÖZÜNÜ ESİRGEMEDEN ELEŞTİRDİ...
BU HABERİN EKLENME TARİHİ 06-02-2012 / 04-59 | BU HABER TOPLAM 3730 KEZ OKUNDU.

 

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm Guncel Haberleri  
 
KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, terör örgütü PKKyı sözünü esirgemeden eleştirdi...

KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, Kürt sorununda gelinen noktayı özetledi:

Seçimden sonra iş çığrından çıktı. Olur olmaz insanlar KCK bahanesiyle hapse atıldı. Devletin şunu bilmesi lazım. Bir Kürte yapılan haksızlık, en azından yüzlerce insanda devlet nefreti yaratır

Bu neslin çözümü görmesi gerektiğini de vurgulayan Şerafettin Elçi, Çözümün formülü basit: Kürtleri tatmin etmek, Türkleri ikna etmek dedi.

PKKyı da eleştiren Elçi, ironik bir dille PKKya yönelik eleştirilerini sıraladı:

Gençliğim PKKya rastgelseydi katılırdım. Ama PKKda Hanyayı Konyayı anladı şimdi. Ben şimdi PKKnın öldürdüğü Kürtleri izliyorum

Radikal gazetesinden Ezgi Başaranın Kürtleri tatmin etmek, Türkleri ikna etmek başlığıyla yayımlanan söyleşisinin önemli bölümleri şöyle:

SİLAH HALA KÜRTLERİN GÜVENCESİ Mİ?

Güvence olarak bir fetişizme dönüştürülmemeli ama zorunluysa elbette insanların haklarını savunmak için toplumların direnme hakkı var.

Kürtler istekli ve gönüllü olarak silaha başvurmadılar. Hayatı boyunca kesinlikle silaha yanaşmayan, şiddetten uzak duran bazı insanlar sadece görüşlerini açıkladı diye senelerce cezaevinde kaldılar.

1979da bakanken, “Kürtler vardır, ben de Kürtüm” dedim diye 2 yıl 3 ay hapis yatmış bir insanım. Sadece bir sosyolojik realiteyi ortaya koydum diye yer yerinden oynadı.

Böyle bir ortamda siz, “İnsanlar niye silaha sarılıyor, dağa çıkıyor” diyemezsiniz. Ben parti ve kişi olarak şiddeti dışladım hep ama silahlı mücadele olmasaydı Kürtlerin Türkiyenin gündemine oturması, Kürtlüğün konuşulabilir düzeye gelmesi mümkün olmazdı.

DEVLET SİLAHSIZ ÇÖZÜME UZAK

Kaç kez bu silahlı örgüt ateşkes ilan etti. Eğer devletin bu sorunu silahsız çözmek gibi bir arzusu olsaydı o dönemleri kullanırdı. Aksine bakıyorsun, o dönemlerde Kürt meselesi sanki sumenaltı ediliyor. Ne zaman ki silah parlıyor, konu yeniden gündeme geliyor. O yüzden bu algılama Kürtlerde çok yaygın.

SİLAHLI MÜCADELE OLMASA...

“Silahlı mücadele olmasaydı, Kürt sorunu Türkiyenin ve dünyanın gündemine oturmazdı” çok yaygın bir kanaattir. Şimdi hem iktidarın hem bizlerin amacı bu kanaati değiştirmek. Fakat bu devletin bugüne kadar ısrar ettiği yöntemlerle mümkün olmaz.

Eskiden meseleye eşkıyaları dağdan indirme olarak bakılıyordu. Sonra ‘bölücülük faaliyetlerini önleme oldu. Şimdi de terörizm bahanesiyle, hiç alakası olmayan insanları hapse atıyorlar, engelliyorlar.

KCKYA MÜSAMAHA GÖSTERMELİ

Yalnız o değil. Mesela ben… Siyasi hayatım boyunca terörizme karşı olan ben, milletvekili olmama rağmen terörist sıfatıyla hâlâ yargılanıyorum. Benim gibi binlerce insan var. KCKye gelirsek… Devlet bu sorunu çözmekte kararlı ve iyi niyetliyse KCK olayına biraz müsamaha göstermesi lazım.

DEVLET 4 YILDIR GÖZ YUMUYORDU?

Biz ne diyoruz? Kürtlük mücadelesi silahlı alandan sivil alana kaysın. Elbette devlet başka bir benzer yapılanmaya izin vermez, o ayrı bir konu. Ama bir sivilleşmeye doğru yöneliş varsa, belli bir süre göz yumulmalı. Nitekim devlet göz yumdu. KCK yapılanmasını 4 yıldan beri biliyordu.

SEÇİMDEN SONRA NE OLDU?

Bilmiyorum artık. Seçimden sonra iş olabildiğince rayından çıktı. Değdin-değmedin kabilinden, olur olmaz insanlar KCK operasyonu bahanesiyle hapse atıldı. Hiç şüphen olmasın ki tutuklananların çoğunun KCKyle alakası yoktur.

Devletin birşeyi bilmesi lazım: Bir Kürte yapılan haksızlık, en azından yüzlerce insanda devlet nefretinin gelişmesine sebep olur.

KÜRTLERDE TÜRK NEFRETİ YOK!

Halen oluşmuş değil. Kürtlerin mücadelesi devletledir. Eğer devlet halkları birbirine düşüren milliyetçiliği dayatmazsa, Türklerle Kürtler arasında problem olmaz.

Devlet demişken… Müzakereler sürerken siz “Devletten yazılı belge istenmez, devlet zaman içinde verdiği sözleri tutar” demiştiniz. Hâlâ aynı fikirde misiniz?

Evet ama yazılı belgeye gelene kadar devlet güvenceyi vermedi, eksik olan oydu. PKKliler devletin onları aldatıp oyaladığı kanaatine vardı, yoksa müzakereler son derece olumlu gelişiyordu.

GÜN GERÇEK ANLAMDA İKTİDAR, SİVİL HÜKÜMETTİR

Tek parti döneminde devlet şefti. Önce Atatürk, sonra İnönü. Çokpartili yaşama geçtikten sonra askeri-sivil bürokratları içeren bir oligarşik yapı oluştu. 61 Anayasasında devlet bu biçimde oluşturuldu ve sivil iktidarlar bir kukla durumuna düştü.

Fakat bugün öyle değil. Sivil hükümet bugün gerçek anlamıyla iktidardır. Çözüm Başbakanda bitiyor ve ben bunu olumlu buluyorum çünkü daha evvel sivil iktidarlar bu sorunu çözmeye cesaret edemiyordu.

ERDOĞANIN BÜYÜK ZAAFI

Gücünü olumlu kullansa, biz külahımızı havaya atarız. Fakat ciddi bir zaafı var. Demokratik bir mücadele geleneğinden gelmiyor. Çünkü Türk-İslam sentezinin kılıfı İslam, özü şoven Türk milliyetçiliğidir. Beni endişelendiren o.

AKPnin seçim döneminde milliyetçi tutumu devam ediyor. İçişleri Bakanı olarak tayin ettiği kişinin Mustafa Kemal döneminin Kürtleri yok etme ideoloğu Mahmut Esat Bozkurttan farkı yok. Şimdi diyorlar ki, ‘Kürtler-Türklerle eşit haklara sahip. Olur mu öyle şey. Bir Kürt ancak Türklüğü benimserse, Türk gibi olursa hakları eşittir. Halbuki insanlar için en vazgeçilmez hak kendin gibi olmaktır. Ve Kürtlerin özgürleşmesinin Türklere hiçbir zararı yoktur, hatta yararınadır. 

NESİL ÇÖZÜMÜ GÖRMELİ!

Mutlaka benim neslimin görmesi gerekiyor. Çünkü gelecek nesille bu sorunu çözmek mümkün değil. Bu meseleye kafa yoran benim yaşıtlarım öyle veya böyle Türklerle beraber yaşayageldik. Bir sürü dostluklarımız, sosyal faaliyetlerimiz, ticari ilişkilerimiz var. Ama tamamen savaşın içinde doğan, savaş mantığıyla büyüyen, Türk dediğin zaman yalnızca hayatını zorlaştıran jandarmayı, polisi, savcıyı anlayan bir nesil var. Çok öfkeli, içi kin ve hınç dolu bir nesildir bu. O nedenle devlet duygusallığı, şoven milliyetçiliği bir kenara itip aklıyla hareket ederek bir an önce sorunu bizim nesille çözmeye çalışmalıdır. Bu son bir şanstır.

KÜRT SİYASETİNDEN AK PARTİYE OY YOK!

Dünyanın her yerinde ezilen kesimden egemene oy gider çünkü bunun bir sürü avantajı vardır. Ama bu önemli değil. Çünkü Kürt siyasetini yöneten kesimde AKPye yönelen yok. Yarın AKP iktidar avantajını kaybetsin, ona oy veren Kürtler oy vermez, basittir.

KÜRTLERİN ÖCALAN SEVGİSİ

Beğenirsiniz beğenmezsiniz, milyonlarca insan taparcasına seviyor Öcalanı. Binlerce insan onun bir sözüyle ölüme gitmeye hazır. Böyle bir insanı tamamen dışlayarak Kürtleri ikna edemezsiniz.

Çözümün formülü basit: Kürtleri tatmin etmek, Türkleri ikna etmek.

Kürtleri 4 maddeyle tatmin edersin: 1- Kendi kimliklerinin anayasal güvenceyle tanınması 2- Kürt dilinin eğitim dahil, kamusal ve özel alanda serbestçe kullanılması. 3- Kürtlerin kendi kimlikleri ve ülkelerinin adlarıyla örgütlenme hakkı. 4- Kendi bölgelerinde bir öz yönetime kavuşması. Son madde yalnız Kürtler açısından değil Türkler için de gereklidir.

PKK İKNA OLUYOR MU?

PKK, hatta diyasporadaki Kürtler ikna edilmeden bu iş olmaz zaten. Ama Öcalanın razı olmayacağı bir formüle de PKK onay vermez. Şu anda görüşme yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Ama devletin dağdaki gerilla ve Avrupadaki odakların dışında çözüm için devreye sokabileceği bazı güçler var.

Örneğin Barzani çok önemli rol oynayabilir çünkü gerilla onu dikkate almaya mecburdur. Ayrıca her Kürt Barzaniye güvenir. Barzani Kürtlüğe zarar veren bir formülü ne benimser ne de PKKye kabul ettirmeye çalışır. Barzani dışında da bir sürü şahsiyetler çözüme yardımcı olmaya hazır.

DEVLETİN KEMAL RKAY YANLIŞI

Ama şimdi… Gelip devletin politikasından çıkmayacağım diye tamamen anti-PKKcilik yaparak sen PKKyi etkileyemezsin ki. Burkayın politik olarak en ufak bir etkinliği olmaz. Devlet o hesapları çok yanlış yaptı. Kemal Beyin halkla ilgisi yok ki. Onun devlet projesi olması Kürtlerde tasvip görmez, aksine nefret uyandırır. Şahsen Kemal Beyin tutumuna acıdım. Eskiden dar bir çevrede de olsa sevilen sayılan biriydi.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK AÇIKLAMASI YANLIŞTI

Özerklik tek taraflı ilan edilecek bir şey değil. Merkezi yönetimi razı etmeden ilan çok yanlıştı. Ayrıca açıklanan o demokratik özerklik federatif sistemde bile olmayan bir savunma gücünden bahsediyor, polisten farklı olarak. Olmaz. Bir de ben seçim ittifakını kabul ederken, hiçbir zaman bir çatışmanın tarafı olmam demiştim. Çatışma ortamı başlayınca ayrıldım. BDPyle PKK arasında ister istemez bağ var. Ama benim için yok.

PKKNIN ÖLDÜRDÜĞÜ KÜRTLERİ İZLİYORUM

En tepedekinden en alttakine kadar PKK, benim onlardan farklı çizgide olduğumu bilir. Ama ben yalnız PKKyi değil, siyasette karşı olduğum hiçbir oluşumu tahkir etmem, iftira etmem.

Yani ben PKKye hakaret etmeyi marifet haline getirmedim. Ağır eleştiriler yaptığımda, PKK beni son derece saygılı biçimde dinledi. Adamlar senin sadece düşmanlık duygularıyla üstlerine yürümediğini hissetse, niye anlayışlı olmasınlar. Siyasi hareketler de biyolojik varlıklardır. Doğum dönemi vardır, çocukluk, gençlik var. Şu anda PKKnin olgunluk dönemindeyiz. Onlar da olgunlaşıp Hanyayı Konyayı anlıyorlar. Bizim de gençliğimizde öyle heyecanlarımız vardı. Gençliğim PKKye rast gelseydi, ben de katılırdım. Şimdi ben PKKnin öldürdüğü Kürtleri izliyorum.

Hepsi itirafçı olup ihanet edenlerdir. Kendi dışından ona muhalefet edenlere PKK dokunmuyor.Yıllardır bunu yaşıyorum. Benden çok rahatsızlar ama hiç tehdit almadım. Düne kadar PKKnin eteği altında olan sonra aniden anti-PKKci olanlara haliyle kızıyorlar.

 Bu elma her derde deva!
KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, terör örgütü PKKyı sözünü esirgemeden eleştirdi... : Google'da Ara
KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, terör örgütü PKKyı sözünü esirgemeden eleştirdi...
 
 
 
Bu Haberi Arkadaşıma Gönder :
 
Adınız / Soyadınız :
E-mail Adresiniz :
Arkadaşınızın Adı :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
 
   
 
 ADI SOYADI :  
 
 E-MAİL :  
 
 
 
 



        GÜNCEL

  13 YAŞINDA BABASI TARAFINDAN 5


         Unutmak ve yeni bir hayat istiyorum diyen E.Y., Armana pazartesi okul başlıyor, nasıl gideceğim. Oradakilere bunu nasıl izah edeceğim? Babam suçsuz, onu da kandırd

  ABDULLAH ÖCALANIN 27 TEMMUZDA BASINA


         Abdullah Öcalanın İmralıda avukatlarıyla yaptığı son görüşmenin sansürsüz notları ortaya çıktı. Öcalan mektuba, Bunu şantaj olarak değerlendiriyorum. Yani KCK şantaj

 
           ANKET
Aşk ' a İnanır mısınız?
% 67 √ Toplam : 45 - Evet
% 21 √ Toplam : 14 - Hayır
% 14 √ Toplam : 9 - Hiç Rastlamadım, Kararsızım..
   

           HAVA DURUMU
PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ
Sağanak Yağışlı Çok Bulutlu Sağanak Yağışlı
14°C 18°C 18°C
6°C 5°C 8°C

           EN COK İZLENEN VİDEOLAR
  EN COK İZLENEN VİDEOLAR
 
  14-02-2011
ŞEYH SEYYİD ABDULBAKİ HZ GAVSİ SANİ(K.S)
  02-03-2011
Cübbeli Ahmet Hoca ve Mahmud Efendi Hazretleri Necmettin Erbakan'ın Cenaze Namazına Katıldı
  27-08-2011
Angara Pavyon Gecesi Aşkta Olmaz bahane
  21-03-2011
Aref Ghaoufari Final 20 Mart 2011 İzle
 
 

           SON EKLENEN HABERLER


Seslisohbet   hayvan   Kurtlar Vadisi Pusu   seslichat   BLOKLAR   Kurtlarvadisipusu   İslam   GÜNCEL  
FENERBAHÇE   MİLLİ TAKIM   ŞAMPİYONLAR LİGİ   1-LİG   FUTBOL   SÜPER LİG   GALATASARAY   TRABZONSPOR  
BASKETBOL   MOTOR SPOR   VOLEYBOL   TENİS   F1   BEŞİKTAŞ   SPOR   AVRUPA LİGİ  
SİYASET   EKONOMİ   KÜLTÜR SANAT   SİNEMA   KADIN   SAĞLIK   Teknoloji   EĞİTİM  
DÜNYA   MEDYA   ÖZEL HABER   Canlı Kabe İzle   MAGAZİN   Dünya   Yaşam   GALERİ  
Seyahat   Hayvanlar   Türkiye   Magazin   Teknolojx   Kültür Sanat   Galeri Diğer  
RSS © 2010 SesliEkip.Com, Seslichat , Seslisohbet , Sesli chat , Sesli sohbet , Kamerali chat , Kamerali sohbet , Goruntulu chat , Goruntulu Sohbet, Sesli , Sesli Sohbet Siteleri, canli sohbet, haber, muzik, video Sesli Chat Sesli Sohbet Sitesi
Site iceriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır
Gizlilik İlkeleri | Kullanım Koşulları | Künye | Reklam | İletişim  
TeknikPanel.com Portal Ekibi
 
seslichat seslisohbet